Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z białej fasoli wg Ewy Wachowicz

Krem z białej fasoli wg Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 300 Ocena: 4058

Dodano:

Odsłon: 1658

smak zupy mnie miło zaskoczył, zupa jest bardzo kremowa, oczywiście jak chyba każdy wprowadziłam pewne zmiany, żeby smak i składniki odpowiadały mojej rodzinie

Składniki

  • fasola biała 1 szkl
  • mieszanka warzywna mrożona 1/2 opak
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, czubryca, kolendra suszona
  • grzanki
  • płatki migdałowe lub pestki dyni
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. fasole wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na całą noc, ugotować w wodzie, w której się moczyła, do gotowania dodać łyżkę oliwy,
    2. na łyżce oliwy podsmażyć lekko warzywa, dodać do fasoli, dodać jarzynkę, sól i pieprz oraz zioła, gotować do miękkości,
    3. zupę zmiksować, posypać uprażonymi na suchej patelni migdałami lub dynią, podawać z grzankami,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń