Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z brokułów ze szczypiorkiem

Krem z brokułów ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2193

Dodano:

Odsłon: 4195

Absolutnie genialny! I jednego jestem pewna - w takiej formie brokuły pokochałam od pierwszego spróbowania!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obieramy ziemniaki i kroimy je w kosteczkę. Zagotowujemy litr wody i rozpuszczamy w nim kostki rosołowe. Następnie do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy przez około 10 minut. W tym czasie myjemy i rozdzielamy brokuł na różyczki. Dodajemy go do wywaru i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na sam koniec gotowania dodajemy garść świeżego szczypiorku, tak aby zostało nam trochę do dekoracji talerzy. Przed blendowaniem należy dodać do zupy 5 łyżek śmietany.Całość blendujemy na gładki, jednolity krem. Tak przygotowany krem pieprzymy i podajemy na ciepło z grzankami i świeżym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń