Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z czerwonych buraków

Krem z czerwonych buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1447

Dodano:

Odsłon: 3225

Krem z buraczków to zdrowa i szybka zupa.

Składniki

  • 2 duże czerwone buraki
  • 2 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • dymka
  • 1 łyżka masła
  • 400 ml.wywaru drobiowego
  • sól,pieprz
  • można również użyć parmezanu do posypania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła w garnku.
    Ziemniaki,buraki,pietruszkę i jabłko,obrać i pokroić w kostkę.Dodać do cebulki,podusić razem,następnie dodać dymkę pokrojoną w krążki i zalać wszystko wywarem drobiowym.

  2. Gotować na małym ogniu około 40 minut,aż wszystkie warzywa będą miękkie,pod koniec doprawić solą i pieprzem.
    Gdy już mamy warzywa miękkie całość blendujemy.
    Podajemy na ciepło,u mnie posypany krem buraczany parmezanem.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 07 marca 2015 Pycha. Ja do gotowego kremu dodaję jeszcze ser feta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 05 marca 2015 Jak z buraczków to ja się wpraszam do Ciebie :) Pycha! :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń