Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to chyba moja ulubiona działka kulinarna. Nawet robiona z tego samego warzywa za każdym razem może być inna. Tak też jest z kremem z kalafiora. Kalafior to baza główna, którą zawsze można czymś urozmaicić. Tym razem bardzo delikatny z smaku krem z kalafiora z dodatkiem mleczka kokosowego.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, pory w pół talarki. Do garnka z grubym dniem na roztopione masło wrzucam cebulę i pora i smażę lekko aż będą szkliste. Dorzucam pokrojoną w kostkę pietruszkę i podzielony na małe różyczki kalafior. Teraz zalewam wodą tylko tyle aby przykryła warzywa i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu dolewam niepełną szklankę mleka kokosowego i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa wyjdzie za gęsta można dodać więcej mleczka. Przy końcu miksowania można dodać odrobinę śmietany kremówki aby krem był jeszcze gładszy. Teraz wystarczy doprawić solą, pieprzem, imbirem i gotowe.