Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem grzyby lubią dodatek warzyw korzeniowych, dlatego zupa kurkowa z korzeniami pietruszki okazała się być strzałem w dziesiątkę:).
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231900
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5028
Składniki
Pietruszkę, marchew, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wraz z czosnkiem i kurkami umieszczamy w garnku, zalewamy 1 litrem wody, gotujemy przez 1 godzinę.
Całość przestudzamy, miksujemy blenderem do powstania gładkiej masy (odkładamy kilka grzybów do dekoracji). Dodajemy śmietanę i przyprawy. W razie potrzeby dodajemy więcej wody.
Zupę przed podaniem posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Najlepiej smakuje z grzankami.