Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem grzyby lubią dodatek warzyw korzeniowych, dlatego zupa kurkowa z korzeniami pietruszki okazała się być strzałem w dziesiątkę:).
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Pietruszkę, marchew, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wraz z czosnkiem i kurkami umieszczamy w garnku, zalewamy 1 litrem wody, gotujemy przez 1 godzinę.
Całość przestudzamy, miksujemy blenderem do powstania gładkiej masy (odkładamy kilka grzybów do dekoracji). Dodajemy śmietanę i przyprawy. W razie potrzeby dodajemy więcej wody.
Zupę przed podaniem posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. Najlepiej smakuje z grzankami.