Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdrowie i na odporność!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 800
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 800
Składniki
Czosnek podzieliłam na ząbki, obrałam i ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam go w 150 stopniach przez ok. 10 minut (temperaturę można lekko zwiększyć, ważne by czosnek zmiękł, ale się nie przypalił).
Upieczony czosnek zmiksowałam w blenderze z oliwą, masłem, pietruszką i szczyptą soli. Tyle:) Wyszedł pyszny, delikatny i kremowy. Smarowałam nim kanapki, ale stanowił też bazę do grzanek, tostów i zapiekanek. Pycha:)