Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem z porów

Krem z porów

Autor: ilia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 627

Dodano: 11.03.2010

Odsłon: 4404

Szybkie, łatwe i pyszne danie :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Por kroimy w krążki, oczywiście odrzucając ciemnozielone części. Podsmażamy na maśle, przez jakieś 5 minut. Kiedy por już nieco się podsmaży (uwaga! żeby nie przypiec) zalewamy go 1,2 l wody i dodajemy kostkę rosołową (jeśli ktoś nie lubi można oczywiście zalać taką samą ilością rosołu czy bulionu) i gotujemy przez 10 minut.

  2. Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucamy do porów i gotujemy całość aż ziemniaki zmiękną. Wtedy dodajemy serki i mieszamy do roztopienia. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy curry, solą i pieprzem. Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 22 czerwca 2010 Nie dodałaś, że ta zupa jest równie dobra na zimno (z lodówki) jak i na ciepło..
W dobrej restauracji pytają osobę zamawiającą o to.
Osobiście zamiast curry wolę łyżeczkę oregano.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilia 11 marca 2010 Cieszę się, że potwierdzasz. Przyznaję, że chociaż przeglądałam kremy z porów na smakerze nie widzialam wcześniej Twojej wersji tej zupy. No cóż, bywa... Oddaję palmę pierwszeństwa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 11 marca 2010 Bardzo podobny przepis do mojego... tylko curry dodane... hm, przynajmniej mogę potwierdzić, że zupa jest pyszna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń