Do góry

Zupy Przepis na:

Krem ziemniaczany z karmelizowaną cebulą

Krem ziemniaczany z karmelizowaną cebulą

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1823

Dodano: 17.11.2017

Odsłon: 254

Zwykły krem ziemniaczany dzięki przepysznym dodatkom staje się niezwykły.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, ugotuj do miękkości. Ziemniaki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj do miękkości. Całość zmiksuj przy użyciu blendera. Dopraw do smaku gałką, pieprzem i solą. Kiełbasę pokrojoną w plasterki podsmaż na rumiano. Dodaj do kremu razem z ciecierzycą. Cebulę pokrój w piórka. Podsmaż. Posyp cukrem i chilli. Przesmaż do czasu aż cukier się rozpuści. Zupę przelej na talerze, na wierzch wyłóż cebulę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 listopada O to to ;) 2 szczypty chilli i już mi ta zupka pasuje, choć zapewne 3 nie zaszkodzi :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń