Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 582
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 153
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 181
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 582
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 153
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 181
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, pory w krążki. Jeżeli dodajemy świeży czosnek także należy go posiekać w drobną kosteczkę. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając łyżkę masła. Szpinak opłukać, również podsmażyć na maśle, ale na oddzielnej patelni, ponieważ szpinak szybciej robi się miękki. Po kilku minutach warzywa podlać bulionem i szklanką wody, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa gotować do miękkości, połączyć ze szpinakiem. Całość wystudzić, następnie zmiksować. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i całość zagotować. Następnie wlać śmietankę, doprawić gałką muszkatołową.
Zupę podawać z kawałkami ulubionego sera pleśniowego, posypaną płatkami migdałów. Smacznego.