Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna w smaku zupa. Mała odmiana dla tradycyjnej ziemniaczanej.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 205
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 319
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 134
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 205
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 319
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, posolić, dodać pokrojoną rzodkiewkę, biały pieprz i gałkę muszkatołową. Po 10 minutach smażenia ziemniaki zalać wywarem warzywnym. Całość gotować, pod przykryciem, do miękkości ziemniaków. W trakcie dodać posiekany szczypior. Gdy ziemniaki będą miękkie, zupę należy odstawić do przestudzenia, następnie wszystko zmiksować i rozprowadzić śmietaną. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę udekorować plasterkami rzodkiewki, ziarnami słonecznika... Smacznego.