Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i po prostu smaczny ))
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Jagody rozdrobnić.
Żółtka , cukier puder i cukier waniliowy miksować nad parą w tak zwanej kąpieli wodnej, aż do uzyskania podwójnej ilości gęstej masy.Połowę masy przelać do drugiego naczynia i wlać rozdrobnione jagody, wymieszać.
3 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody i płynną wlać do masy jagodowej. Dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby masa zatężała.
2 łyżeczki żelatyny rozpuścić też w niewielkiej ilości wody i dodać do masy żółtkowej, dobrze wymieszać i nałożyć na zatężaną masę jagodową. Przybrać wg uznania. SMACZNEGO!