Do góry

Desery Przepis na:

Kremowy deser jagodowo-waniliowy

Kremowy deser jagodowo-waniliowy

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6477

Dodano: 27.06.2012

Odsłon: 13913

Delikatny i po prostu smaczny ))

Składniki

  • 1,5 szklanki jagód
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 torebki /po 16g/ cukru waniliowego
  • 5 łyżeczek żelatyny
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jagody rozdrobnić.

  2. Żółtka , cukier puder i cukier waniliowy miksować nad parą w tak zwanej kąpieli wodnej, aż do uzyskania podwójnej ilości gęstej masy.Połowę masy przelać do drugiego naczynia i wlać rozdrobnione jagody, wymieszać.

  3. 3 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody i płynną wlać do masy jagodowej. Dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby masa zatężała.

  4. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić też w niewielkiej ilości wody i dodać do masy żółtkowej, dobrze wymieszać i nałożyć na zatężaną masę jagodową. Przybrać wg uznania. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 27 czerwca 2012 Jagódki!Pycha,a podane w takiej formie....mniam..zabieram jeden:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 27 czerwca 2012 Goramarcina dziękuję /poczułam, że się czerwienię/. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 czerwca 2012 Irma jesteś mistrzynią - smak powalający- wygląd zachęcający - i do tego zdjęcie godne mistrza.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń