Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z kapustą pekińską i kabaczkiem

Krewetki z kapustą pekińską i kabaczkiem

Autor: Netka34

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 172

Dodano: 05.03.2011

Odsłon: 955

Szybkie, zdrowe, smaczne:)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wlewamy 2 lyzki oleju, wrzucamy zmiazdzony czosnek, na cieply olej, zimny-nie zdrowo, goracy-spali sie czosnek. Do tego wrzucamy krewetki, ja uzywam swieze. Podsmazamy jakies max 4 min. Zdejmujemy z patelni.

  2. Por kroje w talary, cebule czerwona w duze kawalki, ok 1 cm plaster i wtedy na 4 czesci, kapuste pekinska jak do salatki, z tym ze moze grubiej, i uwaaga: w plastach dorzucam kabaczek. Zdrowy, smaczny, malokaloryczny. Wszystko to na 3 lyzki rozgrzanego oleju, mieszajac drewniana szpatulka, by nie przywarlo. I teraz w zaleznosci, kto co ma: mozna dodac pieprz i sol, lub sos sojowy, najlepiej slodki. Jesli slony, to juz nie solic lub: czesto w supermarketach w buteleczkach sa sosy: chinskie, tajskie. Wg smaku dolac ok 2 lyzki. Chodzi o smak, osobom uprawiajacym fitness to sie spodoba, jest lekkie, swieze. Warzywa powinny byc w woku nie dluzej niz 5 min.Pod koniec dorzucamy nasze usmazone krewetki i smacznego. Jesli ktos lubi, moze podac z sypkim ryzem. Ja wole wieksza porcje warzyw. Zamiast krewetek mozna wrzucic pokrojone w kostke filet z piersi kurczaka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 03 marca 2013 Bardzo często ,tyle razy smażone szczególnie.....na pewno smakują jak chipsy...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Netka34 20 lutego 2013 Ty to sie widocznie znasz, niestety, krewetki je sie tak dosc czesto.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra222 20 lutego 2013 Oto najlepszy przepis ....na spieprzenie krewetek !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń