Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetkowe koszyczki.

Krewetkowe koszyczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 311

Dodano:

Odsłon: 6616

Szybkie i smaczne danie :)

Składniki

  • krewetki koktajlowe (świeże, mrożone), paczka
  • cebula, 1 sztuka
  • ciasto francuskie
  • SEREK TOPIONY, 2 sztuki
  • czosnek, 2 ząbki
  • szklanka bulionu drobiowego
  • koperek, pietruszka
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.

  2. Pod koniec gotowania dodajemy serki i mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy oczywiście użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)

  3. Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne nam na spód i wierzch koszyczków.

  4. Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła. Spód ciasta przekłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.

  5. Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek. Posypujemy posiekanym koperkiem :) Gotowe! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakowisko 26 listopada 2012 Super pomysł na krewetki, nie przepadam za nimi, ale to dani wygląda bardzo zachęcająco- może polubię krewetki :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń