Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki z jajkami

Krokieciki z jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 338

Dodano:

Odsłon: 7887

Łatwość przygotowania

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy3 jajka na twardo(po ostudzeniu pokroić w kostkę)

  2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.

  3. Pieczarki potarkować na tarce o dużych oczkach i podsmażyć razem z cebulą.

  4. Parówki pokroić w kostkę i dodać do cebuli i pieczarek.

  5. Po wystudzeniu farszu dodać jajka,ser,musztardę oraz przyprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką.Można również dodać zieloną pietruszkę.

  6. Przygotowujemy ciasto na naleśniki i smażymy placki na które nakładamy farsz i zwijamy w kopertę.Ilość farszu starcza na ok 10 naleśników.

  7. Tak przygotowane naleśniki moczymy w jaju i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

  8. Naleśniki można podać z sosem majonezowo-pomidorowym: 2 łyżki majonezu,po 2 łyżeczki płaskie przecieru pomidorowego i keczupu pikantnego i musztardy,szczypta ziół prowansalskich,odrobina sosu sojowego,sól,pieprz,papryka słodka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilon78 21 września 2010 Wyśmienite!!! właśnie jestem po obiadku,polecam. Ja podałam z sosem beszamelowym,palce lizać!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 20 września 2010 Zdecydowanie moje smaki. Popracuj tylko nad zdjęciem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń