Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety po Bieszczadzku

Krokiety po Bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 6973

Krokiety mojej Babci z Bieszczad, są przepyszne.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Kapustę dobrze przepłukać i ugotować do miękkości, po czym drobno pokroić. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i smażyć na maśle na wolnym ogniu przez 40 minut. Następnie dodać do kapusty, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, dodać przyprawę do zup, cukier i zmiażdżony czosnek. Smażyć ponownie przez 20 minut.

  2. Wykonanie ciasta naleśnikowego:
    Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe razem połączyć i dobrze wymieszać.
    Wykonanie krokietów:
    Patelnię rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki z obu stron lekko rumieniąc. Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu. Następnie nakładać farsz formując krokiety. Gotowe krokiety maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń