Dania główne Przepis na:
Krokiety z WAFLI

Składniki
- pieczarki, 0,5kg
- kapusta kiszona, 0,3kg
- wafle, 1 paczka
- jajka, 2
- Bułka tarta
- olej
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Na rozgrzaną patelnię (z olejem) wrzucić pokrojone pieczarki i kapuste, smażyć ok.10min. Farsz ostudzić. W tym czasie zwilżyć wafle (idealnie nadaje się do tego spryskiwacz do kwiatów;)) tak aby były elastyczne. Nakładać farsz, zawijać, obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć. Smacznego! P.S. pyszne też z farszem z mięska;)
Komentarze do przepisu (3)

helcia 22 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Zdecydowanie lepsze na ciepło.Zimne są jakby rozlazłe...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ashira 11 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
zawsze znikały jeszcze ciepłe więc ciężko mi powiedzieć. ja osobiście nie przepadam za smakiem zimnego rozmokłego wafla więc mi by mogły nie podejść, ale myślę, że trzeba po prostu sprawdzić ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

helcia 11 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Zastanawiam sie czy na zimno by to można zjeść?0 Kto głosował? | Odpowiedz