Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-01-2018
Krokiety z nadzieniem ziemniaczano-serowym z dodatkiem suszonych pomidorów i posiekanego szczypiorku są rewelacyjne w smaku.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3788
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 961
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34218
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 564
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3788
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 961
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34218
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 564
Składniki
Jajka ze szczyptą soli zmiksować. Dodać mleko, wodę, mąkę i zmielony młody jęczmień.
Wszystko razem dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie: Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać cebulę, pokruszony ser, pokrojone pomidory i posiekany szczypior.
Doprawić do smaku, wymieszać.
Posmarować naleśniki, zawinąć brzegi i zwijać.
Panierować w jajku, bułce tartej i rumienić na patelni z rozgrzanym olejem.