Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik duszony

Królik duszony

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 3185

Dodano:

Odsłon: 1327

królik w takim wydaniu może smakować nawet tym, którzy twierdzą, że nie lubią tego mięsa

Składniki

  • mięso z królika 4 porcje
  • marchew 2 szt
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • por 1/2 szt
  • ziemniaki 4-5 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, rozmaryn
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, doprawić solą, sosem sojowym, tymiankiem i rozmarynem,
    2. warzywa (oprócz ziemniaków) pokroić w plastry, w misce ułożyć doprawione mięso, obłożyć warzywami, odstawić na noc do lodówki,
    3. mięso obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka, podlać wodą, dusić na małym ogniu, warzywa wraz z ziemniakami, także lekko podsmażyć, po 30 min także dodać do mięsa, dusić do miękkości, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, podawać z surówką,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń