Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik Sierra Norte

Królik Sierra Norte

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 3929

Hiszpański specjał

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić królika i umieścić go w glinianym garnku z oliwą, ale jeszcze nie stawiać na ogniu.

  2. Dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i pomidora oraz pozostałe składniki, oprócz wina i wody. Następnie doprawić. Postawić garnek na ogniu i podsmażyć wszystko. Dodać wino i ponownie podsmażyć. Dolać wody.

  3. Gotować aż do wyparowania wody. Ilość wody zależeć będzie od czasu, którego będzie potrzebowało mięso do zmięknięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń