Do góry

Desery Przepis na:

Krucha szarlotka

Krucha szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1678

Jest słodka,krucha i bardzo smaczna polecam!!!

Składniki

  • masło,, 200g
  • cukier,, 160g
  • cukier waniliowy,, 3 opakowania
  • szczypta soli.
  • CYNAMON,, pół łyżeczki
  • mąka,, 275g
  • jabłka, 1,5-2 kg
  • Bułka tarta, 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę lub tortownicę starannie wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia.

  2. Utrzyj ciasto z masła,cukru,z 2 opakowań cukru waniliowego,soli,cynamonu i mąki.

  3. Przygotuj masę jabłkową: owoce obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Lekko odciśnij soki i wymieszaj z bułką tartą i z 1 opakowaniem cukru waniliowego.

  4. Wyłóż formę 3/4 ciasta na wierzchu połóż masę jabłkową. Posyp kruszonką z pozostałego ciasta

  5. Piecz na środkowej półce piekarnika temp 195 stopni.Jeśli masz piekarnik z obiegiem powietrza to trochę niżej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń