Do góry

Desery Przepis na:

Kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną

Kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 458

pyszne kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną, posypane startą czekoladą

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Schłodzona śmietanka 30%
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • Galaretka owocowa
  • Do dekoracji owoce i starta czekolada
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego i cukru pudru zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do zamrażarki.
    Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki. Piec w temperaturze 180st ok 20 min
    Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Owoce pokroić na kawałki.
    Wystudzone babeczki napełnić owocami, pokrojonymi kostkami galaretki, bitą śmietaną i posypać startą czekoladą
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń