Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojej mamy, tak ich nazywała. Są to ciasteczka, przełożone marmoladą. Ciasteczka polukrowane lukrem cytrynowym. Są to nasze ciasteczka nr.1, ulubione nie tylko na święta.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1387
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem,wymieszać i zagnieść. Podzielić na 3 części. Każdą część wałkować i wykrawać literatką ciasteczka.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.10-13 min. w 175*.C
Przekładać marmoladą,po dwa ciasteczka. lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem. Część ciasteczek przełożyłam nutellą i posypałam posypką cukrową.