Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojej mamy, tak ich nazywała. Są to ciasteczka, przełożone marmoladą. Ciasteczka polukrowane lukrem cytrynowym. Są to nasze ciasteczka nr.1, ulubione nie tylko na święta.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1891
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1891
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem,wymieszać i zagnieść. Podzielić na 3 części. Każdą część wałkować i wykrawać literatką ciasteczka.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.10-13 min. w 175*.C
Przekładać marmoladą,po dwa ciasteczka. lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem. Część ciasteczek przełożyłam nutellą i posypałam posypką cukrową.