Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam maliny, a miałam jeszcze zachomikowany kokos z produkcji likieru kokosowego :-), więc ten mix jest strzałem w 10 :-)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać kakao i cukier. Dodać posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy o wymiarach 22x27 cm i podpiec przez 10 minut w temp. 180°C. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy wymieszany z wiórkami kokosowymi oraz śmietanę. Wymieszać dokładnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć maliny, delikatnie wciskając i posypać startym na grubych oczkach lub poskubanym ciastem z zamrażarki. Całość piec przez około 50 - 55 minut w temp. 180°C. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem i ozdobić malinami. Smacznego :-)