Do góry

Desery Przepis na:

Kruche rogaliczki z marmoladą

Kruche rogaliczki z marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1400

Dodano:

Odsłon: 1230

Do przygotowania tych rogalików potrzebne są trzy tylko składniki.Rogaliki są przepyszne.Jako nadzienie trzeba użyć marmolady nie np.dżemu bo dżem wypłynie podczas pieczenia albo użyć powideł śliwkowych.

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • szklanka śmietany 18%
  • 250g masła lub margaryny
  • cukier puder do posypania
  • marmolada lub powidła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę lub masło trzymamy w temperaturze pokojowej.Wszystkie składniki wkładamy do miski lub wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto.
    Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki.Po schłodzeniu wyjmujemy dzielimy na cztery części,i każdą część wałkujemy na w miarę okrągły placek.Dzielimy go na osiem trójkątów.Na szerszej części trójkąta nakładamy po ok.łyżeczkę marmolady lub powideł i zwijamy.
    Gotowe zwinięte rogaliczki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp.160C -funkcja termoobieg przez ok.25-30 minut.
    Upieczone i ostudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.Gotowe!!!
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń