Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche z makiem i jabłkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Połącz na ciasto, uformuj kulę, zawiń w folię, schłodź. 3/4 ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno formując wysoki brzeg, ponakłuwaj widelcem, piecz 20 minut w 180° C.
Resztę ciasta rozwałkuj. Jabłka pokrój w kostkę. Masę makową połącz z jajkami i mąką. Margarynę rozpuść z cukrem, dodaj masę makową i jabłka. Wyłóż masę, przykryj ciastem, piecz 30 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień