Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto kruche z kruszonką i owocami - w tym przypadku z sezonowymi śliwkami węgierkami :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść i rozłożyć na blaszce 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Połówki śliwek ułożyć na cieście skórką do dołu. Składniki kruszonki zagnieść i pokruszyć na rozłożonych śliwkach. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni ok. 40-50 min do uzyskania złotego koloru. Smacznego :)