Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik na chudym mięsie z golonki.

Krupnik na chudym mięsie z golonki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1119 Ocena: 12330

Dodano:

Odsłon: 576

Smaczny rozgrzewający krupnik, ugotowany na chudym mięsie z golonki.

Składniki

  • wywar z gotowania golonki i warzyw 2 litry
  • gotowane, chude mięso z golonki 30 dag
  • ziemniaki 4 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 4 łyżki
  • por kawałek 10 cm
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 8 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • natka pietruszki do posypania
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy wywar, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, domową kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy gotowane, pokrojone mięso z golonki, kaszę jęczmienną, pokrojony por i gotujemy do jej miękkości. Dodajemy lubczyk, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze kilka minut, zakańczamy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń