Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania zupa. Idealna dla dzieci. Kasza pęczak należy do grupy kasz jęczmiennych. Zawiera dużo witamin (m.in.: B6 i PP) i składników mineralnych (m.in.: magnez, potas i żelazo).
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7296
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7296
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2750
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy kurczaka i wszystkie składniki potrzebne do przygotowania bulionu. Gotujemy ok. 30-40 minut do miękkości warzyw. Warzywa i mięso wyjmujemy. Wkładamy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy 10 minut. W tym czasie 1-2 marchewki i 1 pietruszkę kroimy w talarki. Seler naciowy kroimy w kosteczkę, oddzielamy połowę mięsa od kości. Wszystko wkładamy z powrotem do garnka. Następnie dodajemy przepłukaną pod bieżącą wodą (na sitku) kaszę pęczak. Gotujemy 15-20 minut, do miękkości kaszy. Na koniec dodajemy łyżeczkę masła. Doprawiamy do smaku.