Do góry

Desery Przepis na:

Kryzysowa czekolada

Kryzysowa czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 149

Dodano:

Odsłon: 3105

Coś na słodko dla każdego w każdym wieku.

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 6 łyżek kakao
  • 1 paczka mleka w proszku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dodatki do wyboru kto co lubi : rodzynki, migdały, każdego rodzaju orzechy, kokos, suszone owoce, połamane herbatniki lub wafelki. Można układać swoje kompozycje smakowe.

    Margarynę, cukier i wodę włożyć do garnka, gotować na małym ogniu około 5-7 min. ciągle mieszając.

    Zdjąć z pieca, dodać paczkę mleka wymieszaną z kakao. Mocno i energicznie wymieszać, aż masa stanie się gładka.

    Dodać przygotowane dodatki wg uznania.

    Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia posmarowanym masłem.

    Schłodzić w lodówce przez 24 h.

    Polecam każdemu łasuchowi :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń