Dania główne Przepis na:
kukurydza w kolbach

Składniki
- kolby świeżej kukurydzy, 1 kolba na osobę /lub jak ktoś lubi może być więcej/
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Zagotować wodę w garnku /nie solić wody!/, do wrzątku włożyć kolby kukurydzy i gotować około 5-10 minut. Wyjąć z garnka na talerz, polać roztopionym masełkiem lub margaryną i posolić. Jeść gorące. Smacznego!
Komentarze do przepisu (6)

bobara 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
dobra kukurydza nie jest zła ;))moja rodzinka sporo pochlania kukurydzy jak jest sezon...az zachcialo sie prawdziwej nie mrozonej i nie z puszki...
kukurydzy dajcie!!!!
0 Kto głosował? | Odpowiedz

izdebka 09 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis emocjonalny.Moi dziadkowie uprawiali kukurydze.Na pewno bedzie pyszna.0 Kto głosował? | Odpowiedz

morgan 19 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
takie proste a takie dobre :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 26 września 2009Zgłoś do usunięcia
Dzięki za pozdrowienia0 Kto głosował? | Odpowiedz

Colin 21 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Dzięki, też tak myślę i bardzo często zajadam kukurydzę. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Elkamor 16 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Przepis stary jak świat i dlatego smaczny.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz