Do góry

Dania główne Przepis na:

Kukurydziane kotlety mielone z rukolą

Kukurydziane kotlety mielone z rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 7041

Dodano:

Odsłon: 9394

Zdrowsza forma typowych kotletów mielonych. Drobiowe kotlety z rukolą i płatkami jaglanymi.

Składniki

  • pierś z kurczaka 300 g
  • spora garść rukoli
  • płatki jaglane ok. 2 łyżki
  • 1 mniejsza czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • słodka papryka szczypta
  • sól. pieprz
  • mąka kukurydziana do obtoczenia
  • pasta wasabi odrobina ( opcjonalnie )
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy drobniej, wkładamy do robota z nożami tnącymi.
    Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę, jajko, przyprawy i mieszamy, najpierw trybem pulsującym potem normalnie. Pod konie dosypujemy płatki jaglane.
    Możemy dodać trochę pasty wasabi.
    Wyrabiamy na gładką masę.
    Mokrymi dłońmi, lub łyżką nabieramy porcje mięsa, formujemy kulki i obtaczamy w mące kukurydzianej.
    Smażymy z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń