Do góry

Dania główne Przepis na:

Kule rybne z fetą

Kule rybne z fetą

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5880

Dodano: 08.11.2010

Odsłon: 7711

Wyjątkowe podanie ryby!

Składniki

  • filet mintaja (lub innej ryby), 2
  • cebula, 1
  • jajko, 1
  • Bułka tarta
  • ser feta, 6 kosteczek 2cmx2cm
  • sól, pieprz
  • ewentualnie przyprawa do ryb
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń