Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2011
Dla wzmocnienia organizmu przed jesienno- zimowymi infekcjami polecam kurację imbirowo - miodową. Imbir ma wiele właściwości: przeciwwirusowa, rozgrzewającą, przeciwbólowa, przeciwzapalna, ułatwiająca trawienie. Więcej na paulinka-to-ja.blogspot.com
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16650
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16650
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Składniki
Imbir obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy szklanką wody i gotujemy 30 minut. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestudzenia. Do ciepłego płynu dodajemy miód i mieszamy.
Taką kurację należy pic 3 razy dziennie po łyżeczce, w okresie zwiększonej zachorowalnosci. Najlepiej dodac do herbtaty, gdyż imbir jest ostry w smaku.