Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2011
Dla wzmocnienia organizmu przed jesienno- zimowymi infekcjami polecam kurację imbirowo - miodową. Imbir ma wiele właściwości: przeciwwirusowa, rozgrzewającą, przeciwbólowa, przeciwzapalna, ułatwiająca trawienie. Więcej na paulinka-to-ja.blogspot.com
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Imbir obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy szklanką wody i gotujemy 30 minut. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestudzenia. Do ciepłego płynu dodajemy miód i mieszamy.
Taką kurację należy pic 3 razy dziennie po łyżeczce, w okresie zwiększonej zachorowalnosci. Najlepiej dodac do herbtaty, gdyż imbir jest ostry w smaku.