Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczaczek w cieście francuskim

Kurczaczek w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 370

Dodano:

Odsłon: 7909

Pyszne,proste w wykonaniu,samo mięsko można wykorzystać jako samodzielne danie np. z frytkami ;))))

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w średnią kostkę, obsypać przyprawami i obsmażyć na oleju.Przełożyć na talerz.

  2. Na tym samym oleju pod dusić por i marchew pokrojoną w pół krążki, paprykę w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dodać mięsko i doprawić do smaku.Przestudzić.

  3. Ciasto rozwinąć, wyłożyć mięsko z warzywami i zwinąć roladkę.Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem i położyć plasterki sera.Ja piekę w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 C do zrumienienia serka. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 22 sierpnia Bardzo pomysłowe. Już mam w ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 marca 2013 Super pomysł,który zabieram do ulubionych:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 04 marca 2013 No całkiem fajny pomysł na obiad :-)) Do ulubionych

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń