Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak Brasiliana

Przepis dnia 2011-06-15
Kurczak Brasiliana

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5878

Dodano: 11.06.2011

Odsłon: 9779

Dlaczego Brasiliana? Bo w barwach narodowych Brazylii :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka osoliłam i ugotowałam na parze. Kiedy pierś była gotowa (po ok 10 minutach), przykryłam ją plasterkami sera żółtego i dalej gotowałam pod przykryciem, aby ser się rozpuścił. Czas, jaki ser potrzebuje na rozpuszczenie się wystarczy na podgrzanie patelni, rozpuszczenie małej ilości masła i podsmażenie pokrojonego szczypiorku przez ok. 10 sekund. Pierś wyłożyłam na talerz, na to szczypiorek. Świetnie smakuje!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 12 czerwca 2011 Mniam... ser i szczypiorek to sprawdzone już u mnie połączenie przy tostach - Twoja propozycja apetycznie się zapowiada :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń