Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 207
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 81
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 459
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 157
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 207
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 81
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 459
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 157
Składniki
Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut