Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak pod pierzynką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Składniki
Piersi kurczaka oczyść, umyj, osusz i rozkrój wzdłuż. Oprósz solą, pieprzem i odrobiną anyżu. Na sporym ogniu szybko obsmaż na maśle klarowanym z obu stron. Potem razem z wysmażonym sosem przełóż do brytfanki.
Szalotki obierz i poprzekrawaj wzdłuż. Umyte pomidorki też poprzekrawaj na połówki. Szalotki, pomidorki i gałązki tymianku porozkładaj w brytfannie z mięsem. Zrób pierzynkę.
Tartą bułkę wymieszaj z serem, szczypiorkiem i miękkim masłem. Porozkładaj na mięsie i lekko dociśnij. Do brytfanny włóż kawałki masła, troszkę podlej wodą. Piecz około 15 min w 190°C.
<strong>: 50 minut. Porcja: 420 kcal. Koszt porcji: ok. 4,90 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie