Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak "3 smaki"

Kurczak 3 smaki

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5661

Dodano: 27.08.2012

Odsłon: 18020

Dla miłośników kurczaka na słodko

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skąd nazwa? Od 3 składników, które nadają wyjątkowy smak potrawie. A te składniki to miód, sos sojowy i sezam. W miseczce wymieszałam 4 łyżki płynnego miodu z 1 łyżką sosu sojowego. Pierś kurczaka pokroiłam w kosteczkę i namoczyłam w marynacie. Odłożyłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie kosteczki kurczaka obtoczyłam w ziarnach sezamu i smażyłam do zrumienienia na oleju. Podałam z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń