Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak topiony w warzywach

kurczak topiony w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 312

Jest to niezwykle proste danie, mimo że może wygladać na skomplikowane. Przygotowałam je przy małej pomocy chłopaka, który uwielbia próbować moje "wynalazki". W tym daniu znajdziemy dużo warzyw (z czasów zbiorów) ale nie tylko. Polecam to danie każdemu.

Składniki

  • -0,5 kg makaronu
  • -jedna pierś z kurczaka
  • -pól niedużej cukinii
  • -pół ogórka szklarniowego
  • -jedna cebula
  • -2 ząbki czosnku
  • -plasterek papryczki habanero (cienki- ze względu na swoją ostrość)
  • -1 nieduży pomidor
  • -około 5 cm pora
  • -połowę mniejszej białej papryki
  • -około 5 łyżek śmietany 12%
  • -sol, pieprz, bazylia, oregano, tymianek
3-4 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. pierś kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, najlepiej na masełku, wtedy pierś nie jest taka sucha. warzywa kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na podsmażonego już kurczaka. całość doprawiamy .makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju . Na warzywa i mięsko nakładamy śmietanę . makaron odlewamy, przelewamy chłodną wodą, czekamy aż przeschnie i wykładamy na talerz . Całość polewamy warzywami z kurczakiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń