Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w boczku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj z zewnątrz i od środka słodką i ostrą papryką, majerankiem, czosnkiem, solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na 1-2 godz.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego kurczaka. Mięso obłóż plastrami boczku. Naczynie przykryj pokrywką lub folią aluminiową (matową stroną do góry). Piecz 60-90 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Świat i Ludzie