Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie curry z kolorowymi piankami

Kurczak w sosie curry z kolorowymi piankami

Autor: renata12

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 8

Dodano: 24.03.2009

Odsłon: 1030

-------

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 80 g warzyw: (seler, czerwona cebula, marchew, ząbek czosnku)
  • 2 łyżki śmietany 22%
  • pianki
  • kurkuma
  • kilka listków curry
  • oliwa
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Selera i pora siekamy na cienkie paseczki, cebulę w półtalarki, a marchewkę w plasterki. Cebulę
    z czosnkiem podsmażamy na oliwie w średniej wielkości garnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w średniej wielkości kostki kurczaka. Następnie dorzucamy warzywa i dolewamy trochę wody. Po około 5 minutach dodajemy śmietanę, przyprawiamy potrawę kurkumą, listkami curry, sola i pieprzem. Danie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 – 15 minut. Następnie wykładamy kurczaka z warzywami na głęboki talerz i polewamy sosem. Całość posypujemy pokrojonymi na drobne kawałki pianki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń