Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w zielonym curry

Kurczak w zielonym curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 1853 Ocena: 42656

Dodano:

Odsłon: 785

Idealna propozycja na szybki i aromatyczny obiad.

Składniki

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 50 g zielonej pasty curry
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • dymka ze szczypiorem
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Udka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Pastę rozrabiamy w oleju, mieszamy z mięsem, które przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Zapiekamy 40 min w temperaturze 175°C.
    Podajemy z dymką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 04 czerwca Nie spotkałam jeszcze zielonego curry, więc czas najwyższy spróbować :)
cudne danie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 03 czerwca Właśnie widziałam zielone curry i zastanawiałam się do czego można go użyć :) Pysznie danie wygląda. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nemezja 02 czerwca Uwielbiam smak curry, ale mnie zdecydowanie wystarcza ostrość żółtego curry ;) W połączeniu z kurczakiem jest pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 02 czerwca Wygląda przepysznie ;-D aż chce się jeść ;-d Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń