Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziemniaczanej panierce"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz, potnij na cienkie kotlety. Posyp je przyprawą do kurczaka, odstaw na godzinę, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
Obierz i umyj ziemniaki. Zetrzyj je na tarce jarzynowej o cienkich oczkach. Lekko odciśnij masę. Tak samo zetrzyj marchewkę. Oba przełóż do miseczki. Koperek opłucz, osącz, drobniutko posiekaj, wsyp do ziemniaków. Wbij jajka, wsyp przyprawę do ziemniaków, mąkę. Wymieszaj. Panierkę przypraw lekko solą.
3. Obtaczaj kotlety z obu stron. Smaż na gorącym tłuszczu, aby na powierzchni kotletów utworzyła się złocista chrupiąca skórka. Podaj z pieczywem lub ryżem i sałatką.
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Bella Relaks