Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurczaka w słodko kwaśnych sosach poniżej przedstawiam jeden z moich ulubionych przepisów.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 239
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 169
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 239
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 169
Składniki
Mięso dokładnie nacieramy przyprawami, przekładamy do żeliwnego naczynia. Mięso okładamy szalotkami, połówkami obranych ze skórki brzoskwiń i pomidorami. Wkładamy cynamon, ziela i listki. Całość polewamy miodem. Wstawiamy do zimnego piecyka i nagrzewamy do 200 stopni C , zmniejszamy temperaturę do 150 stopni C i pieczemy przez 2 godziny.