Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pieczarkami , fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Kurczak z pieczarkami ,  fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6467

Dodano: 25.02.2013

Odsłon: 3356

Danie najlepiej smakuje z młodą zieloną fasolką.U mnie była żółta fasolka z zalewy, ale obiadek mimo to smakował nam. Polecam

Składniki

  • Cały duży filet z kurczaka
  • 30 dkg. fasolki szparagowej zielonej
  • 20 dkg. pieczarek
  • szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich
  • szklanka rosołu lub bulionu z kostki
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju i masła
  • sól, pieprz, imbir do smaku
  • makaron
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety zalać rosołem lub bulionem i gotować 10 minut. Przestudzić i pokroić w paski.

  2. W rondlu rozgrzać olej i smażyć podgotowaną świeżą fasolkę ok.5 minut Jeśli fasolka jest ze słoika nie gotować, tylko od razu podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki i jeszcze chwilę smażyć. Następnie dodać masło , mięso z kurczaka, sos sojowy, pieprz i sól.. Wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu. Po chwili dodać orzechy i dusić jeszcze ok.5 minut.

  3. Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do potrawy i mieszać , aż zgęstnieje.Podawać z makaronem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 18 marca 2013 Uwielbiam to co związane z kurczakiem więc przepis zabieram ze sobą ale zostawiam 5-kę z dużym plusikiem :)))) pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 25 lutego 2013 fajny pomysł na obiadek, zabieram do ulubionych :)) 5 Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 lutego 2013 Goramarcina właśnie te orzechy podczas rozgryzania tworzą z pozostałymi składnikami taki specyficzny smak.
Sereberko następnym razem zrobię z orzeszkami ziemnymi.Lubię takie zmiany.
Dzięki kobietki i pozdrawiam cieplutko.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 25 lutego 2013 smakowite połączenie :-) do tej pory do sosób z makaronem dodawałam orzeszki ziemne, czas wypróbowac z włoskimi :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 25 lutego 2013 Wgląda przepysznie:-))) Piątkę zostawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 25 lutego 2013 Ciekawi mnie dodatek orzechów i imbiru, to dla mnie nowe doznania smakowe , a że lubię różne eksperymenty , wypróbuję i Twój. ;))) 5

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 lutego 2013 Bardzo lekkie , ale żałuję, że nie miałam zielonej fasolki,która ożywia potrawę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń