Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z sosem meksykańskim

Kurczak z sosem meksykańskim

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1569 Ocena: 36084

Dodano: 18.06.2017

Odsłon: 4124

A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (150 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 1 papryczka chili
  • 1 zielona papryka
  • kolendra
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml soku z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos.
    Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem.
    Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min.
    Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.
    Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni.
    Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko, ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń