Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak z winiar

kurczak z winiar

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1140

w miarę szybkie Bardzo pyszne danie

Składniki

  • kupuję 4 do 5 udek z kurczaka bądź jak kto woli 8 pałek w miarę tłustych im tlustrze tym więcej wyjdzie sosu
  • 1 opakowanie "pomysł na" kurczaka z PAPRYKĄ Przyprawa z woreczkiem w srodku Uwaga jest też z czosnkiem ale mojej rodz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. udka myję odcinam udka od palek i tak uzyskuję od 8 do10 części z kurczaka,

  2. wyjmuję woreczek o opakowana "pomyslu na " kurczaka z papryką ,

  3. na dno woreczka wsypuję odrobinę przyprawy następnie 2 części kurczaka znowu przyprawa i znowu kurczak i tak do końca,

  4. zamykam woreczek ,

  5. wsadzam niską raszkę do kombiwaru,

  6. wkładam woreczek z kurczakami,

  7. nastawiam kombiwar na 200 do nawet 220 stopni i piekę około 1 godziny w połowie czasu obracam woreczek na drugą stronę by mięsko od spodu też się przypiekło. na ostatnie 10 minut pieczenia delikatnie otwieram worek by zarumieniła się skórka. Uwaga danie jest naprawdę gorące używajcie ochraniaczy na dłonie !!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kombiwar botti

Zobacz więcej

Polecane przepisy: kombiwar

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniulka1988 31 marca 2010 ehh.. co za filozofia zrobić danie z torebki? nie rozumiem po co dodawane są takie przepisy.. madziak dobrze napisała - wystarczyło być odrobinę kreatywnym i naisać przepis po swojemu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alisja 31 marca 2010 He he extra pomysł tylko będę miała największą trudność z wyjęciem tego woreczka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 31 marca 2010 A to cos nowego :P inspirujące.
Myślę, że zamiast "Pomysłu" wystarczy zwykły woerczek do pieczenia i trochę ulubionych przypraw...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń