Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuskus po marokansku

Kuskus po marokansku

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1096

Dodano: 18.04.2010

Odsłon: 7697

Bardzo aromatyczne i szybkie danie

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzac oliwe. Dodac cebule, posiekany czosnek, pieprz, cumin, cynamon, imbir i kurkume , chwile podsmazyc. Dodac pokrojone daktyle, morele, rodzynki i migdaly ( migdaly wczesniej lekko podsmazyc na suchej patelni ).

  2. Kuskus zalac bulionem i przykryc. Kiedy wciagnie plyn dodac 2 lyzki oliwy oraz podsmazona cebule z bakaliami, wymieszac. Dodac skorke otarta z cytrymy oraz 1 lyzke soku. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec udekorowac daktylami i podpieczonymi migdalami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 kwietnia 2010 Ależ to musi być aromatyczne, uwielbiam takie smaki

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 18 kwietnia 2010 Czesto robie podobny, dodaje tez pietruszke i swieza kolendre. Jest pyszny. Idealny do pieczonego kurczaka na ostro.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Atin 18 kwietnia 2010 Ciekawy przepis:)Ostatnio robilam kuskus na slodko,a teraz sprobuje twojego przepisu na ostro:)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń