Do góry

Przekąski Przepis na:

kuskus z boczniakami i cukinią

kuskus z boczniakami i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 524

Dodano:

Odsłon: 7522

pyszne, mało pracochłonne

Składniki

  • boczniaki, 0,25 kg
  • mała cukinia
  • kuskus
  • sól, pieprz do smaku
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kuskus zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, albo wegetę (ja czasami dodaje pół kostki rosołowej)

  2. boczniaki pociąć na 1 cm paski, doprawić solą i pieprzem, wrzucić na patelnie, smażyć aż się zrobią rumiane

  3. mała cukinie (nie obierać ze skóry) pokroić w kostkę

  4. wymieszać wszystkie składniki, można dodać łyżkę majonezu albo jogurtu, ale niekoniecznie wyśmienite jako dodatek do mięsa z grila

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tota 20 lipca 2010 sprobuj, to tylko pomysl :-)

dla mnie ta cukinia ewentualnie ogorek, lamia konsystencje tej salatki, chrupia :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 20 lipca 2010 Mniam mniam.... Kocham boczniaki!!! Ja bym podsmażyła cukinie razem z boczniakiami, żeby miała "podobną konsystencję" jak grzyby. Na pewno zagości w moim jadłospisie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 06 czerwca 2010 surowa cukinia, zamiast cukini mozna dac zielonego ogorka (tylko te czesci twarde, zez pestek)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agaml 06 czerwca 2010 widac na zdjeciu, ze cukinie sa surowe:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joanna13204 06 czerwca 2010 Witam,lubie dania z boczniakami,więc chciałam zapytac o cukinie...co z nią, ma byc surowa czy podsmażona?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń