Do góry

Dania główne Przepis na:

Kutia

Kutia

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1196

Dodano: 16.12.2011

Odsłon: 12151

BARDZO SŁODKA POTRAWA WIGILIJNA

Składniki

  • 0,50 KG, PSZENICY ŁUSKANEJ
  • OK.0,30 DAG, MAKU SPAŻONEGO DWUKROTNIE ZMIELONEGO/KUPUJĘ SUCHY MIELONY/
  • OK.SŁOICZKA 250 MIODU, DAJĘ JAKI MAM
  • PO 1 GARŚCI BAKALII, SPAŻONE RODZYNKI I MIGDAŁY,FIGI,SKÓRKA POMARAŃCZOWA /O/,
  • 0,5 SZKLANKI, PRZEGOTOWANEJ WODY
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PSZENICĘ UGOTOWAĆ TAK JAK GOTUJE SIĘ KASZĘ LUB RYŻ/JA GOTUJĘ W PODWÓJNYM GARNKU,ODSTAWIAM.

  2. DO GARNKA WLEWAM PRZEGOTOWANĄ WODĘ DODAJĘ MIÓD,BAKALIE I MAK,DOPRAWIAM MIODEM I CUKREM,

  3. ODDZIELNIE W ZIMNYM MIEJSCU TRZYMAM MASĘ Z MAKIEM I MIODEM I ODDZIELNIE PSZENICĘ MIESZAM PRZED PODANIEM.MOŻNA JEŚĆ NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO,MA BYĆ BARDZO SŁOKA.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 grudnia 2011 DO KUTII DODAJĘ JESZCZE ORZECHY WŁOSKIE, NIE ZA DUŻO BO DAJĄ GORYCZ.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń